Over mijzelfOver mijzelf

Nadat ik in 1996 mijn studie Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met goed gevolg had afgelegd, kwam de levensgrote vraag op mijn pad: wat nu?

Hoe gepassioneerd ik ook was over kunst, ik zag mezelf niet jarenlang onderzoek doen in bibliotheken en archieven en over kunst publiceren. Wat mij vooral raakte was de stoffelijke kant van kunst en antiek, de aardse materialen en de ambachtelijke vervaardigingstechnieken.

Ik kwam erachter dat enkel de restaurator daadwerkelijk aan een museaal kunstwerk, gebruiksvoorwerp of meubel mag zitten. Dus dat ging ik studeren: restauratie van meubels en houten voorwerpen aan het Instituut Collectie Nederland te Amsterdam, thans ondergebracht bij de UvA. Na wederom een succesvolle afronding van ook deze studie startte ik in 2001 mijn eigen bedrijf voor het restaureren van meubels, houten voorwerpen en aanverwandte zaken. En dat doe ik inmiddels al ruim 15 jaar met enorm veel plezier.


Samen met nog vier collega's deel ik een ruime werkplaats in Weesp. Behalve gezellig is het telkens weer een aanwinst om met elkaar samen te werken, want juist meubels bestaan immers vaak uit meerdere materialen. Daarnaast werk ik indien nodig ook samen met externe vakmensen als meubelstoffeerders en een schilderijenrestaurator.