Werkzaamheden

Werkzaamheden
Wanneer een meubel, kunstwerk of gebruiksvoorwerp bij mij in de werkplaats komt, mankeert er wat aan. Het kan zijn dat de houtconstructie hersteld moet worden, dat er ontbrekende delen moeten worden bijgemaakt, inlegwerk moet worden aangevuld, het hout opnieuw gepolitoerd moet worden of het meubel in de was moet worden gezet. Er staan mij vele technieken ter hand om deze gebreken te verhelpen. Na een uitvoerig gesprek met de eigenaar van het meubel wordt er gezamelijk voor een restauratie-aanpak gekozen waarbij belangrijk is dat het meubel passend gerestaureerd wordt, duidelijk is wat de kosten van de restauratie zullen zijn en de klant blij is met het behaalde reultaat.


Meubels bestaan vaak uit verschillende materialen. Behalve hout, restaureer ik ook andere materialen als met leer of laken belijmde bureaubladen, tafelbladen met zeildoek, olie of watervergulding op meubels en lijsten. Verder maak ik sleutels passend, restaureer ik ivoor, herstel ik polychromie en bekleed ik het interieur van meubels met textiel. Voor de restauratie van vergulde en beschilderde meubelen heb ik een bijzondere voorliefde.

Voor diverse andere materialen of technieken werk ik samen met andere restauratoren in de werkplaats, zoals de metaalrestauratoren Michiel Langeveld en Julia Leunge, een steenrestaurator Nicolas Verhulst en Michiel Overhoff, een restaurator glas en keramiek. Gezamelijk werken we ook onder de naam Restauratie Atelier Noord.